1.555.555.555 info@yoursite.com
     

    Rubrika: Ekonomika

    Musíme si pomáhat

    Ekonomika

    Už delší dobu se v naší zemi uskutečňují potravinové sbírky. Jednou ročně u nás bývá dána lidem šance, aby v obchodech udělali malý stejně jako klidně i velký nákup a po zaplacení u pokladny ho tam ‚zapomněli‘. Tedy odevzdali ho tam ve prospěch těch našinců, jimž osud není zrovna příznivě nakloněn.

    kluci ve vozíku

    Tyto sbírky mají za cíl pomáhat lidem, kteří mají co dělat, aby vůbec dokázali nějak vyžít se svými příjmy. Protože takoví si mohou vesměs dovolit jen laciné potraviny, nežijí tudíž zdravě a strádají. A díky pomoci od dárců mají získat potraviny zdarma a ušetřit tak nějakou tu korunu, již mohou následně využít na nějaké to přilepšení si.

    Loni prý takto získaly potravinové banky 4127 tun potravin a drogistického zboží. Množství potravin darovaných řetězci se ztrojnásobilo, přispívali i evropský program potravinové a materiální pomoci, pěstitelé a producenti. A díky tomu se dostalo pomoci více než sto tisícům našich lidí.
    výdaje za potraviny

    Obchodní řetězce přispívaly hlavně potravinami určenými k rychlé spotřebě s uplynulou dobou minimální trvanlivosti, výrobky s poškozeným obalem nebo špatným značením, lidé darovali podle vlastního uvážení něco z toho, co bylo na seznamu žádoucích produktů.

    Výsledek? Loni prý byly tímto způsobem zachráněny potraviny za asi 282 milionů korun.

    A nyní se chystá reforma. Údajná změna k lepšímu.

    Že prý bychom chtěli dávat více, jenže ten dosavadní jeden termín leckomu nevyhovoval. A proto se prý bude od letošního roku konat tato sbírka rovnou hned dvakrát ročně. Mimo tradičního podzimního termínu ještě i v sobotu 18. května. To aby mohli darovat i ti, kdo se v onom dosavadním jediném termínu do některého z obchodů, v nichž tato sbírka probíhá, nedostanou. A aby to bylo ještě lepší, má být možnost darovat potraviny i přes internet, a to dokonce v průběhu celých čtrnácti dnů, a na podzim má být možno darovat na tyto účely i peníze. A dotovat to bude i stát.
    vozík u lednice

    Jak to ve středu oznámili zástupci ministerstva zemědělství, Svazu obchodu a cestovního ruchu České republiky a České federace potravinových sbírek.

    Podílet se na tom budou tři tisícovky dobrovolníků a třiašedesáti miliony korun i ministerstvo zemědělství. Já ale nikoliv!

    Ne proto, že bych na to neměl nebo byl nepřející, ale prostě proto, že nebudu pomáhat se zkreslováním skutečnosti našim mocným. Těm, kteří hlásají, že se díky nim máme přímo skvěle.

    Zatímco řádově každý stý z nás dostává tuto darovanou a dotovanou potravinovou pomoc, aby neživořil.

    Důležitost zaměstnanců

    Ekonomika

    Díky rozvoji trhu dnes sežene práci opravdu každý. To je samozřejmě velice výhodná pozice. Můžeme děkovat rozvoji trhu a ekonomiky, který přinesl nové pracovní možnosti právě k nám do České republiky. To však staví zaměstnavatele do velice nepříjemné pozice, kdy musí nabízet bonusy navíc aby si pracovníky udrželi. To bývá často nákladné a je to také situace, na kterou nejsou zaměstnavatelé absolutně zvyklí. Dříve byli pracovníci bráni jako biologické stroje, které vykonávaly určitou pozici a plnili normy. Bylo třeba ně dohlížet a spíše negativním způsobem je nutit k práci.

    lego zaměstnanci

    Tato situace se však změnila s nástupem managementu, a tak se pohled na pracovníky převrátil. Již nejsou bráni jako stroje, které práci nutíme, ale bereme je jako živé bytosti, které pomáhají plnit cíle firmy. Bylo zjištěno, že pokud jsou zaměstnanci v práci šťastnější jsou také produktivnější. Což generuje zisky pro firmu a můžou být tak spokojení i zaměstnavatelé.

    Navíc v poslední době, kdy jsou možnosti práce takřka neomezené je mezi firmami boj o konkurenci. To je způsobeno také nástupem terciálního sektoru, kdy lidé nemusí již tolik pracovat rukama a můžou tak více v práci uplatnit mozek. Většina fyzické práce je tak outsourcována do zahraničí a do rozvojových zemí.
    peníze s kartou v kapse

    Lidé jsou si dnes navíc vědomi toho, že je o pracovníky nouze, a tak si můžou diktovat podmínky, které v práci dostanou. Jelikož navíc robotika stále není na takové úrovni, aby byli lidé nahrazeni musíme se firmy přizpůsobovat požadavkům zaměstnanců. To je navíc prospěšné také pro firmu, která se snaží motivovat zaměstnance nejrůznějšími způsoby.

    Motivaci dělím na:

    ·         Vnější motivace

    ·         Vnitřní motivace

    Tyto dva druhy motivování zaměstnanců jsou naprosto odlišné, zatímco první způsob se snaží zapůsobit na materiální a fyzickou stránku každého z nás tak druhý typ se zaměřuje spíše na psychickou stránku, pocit seberealizace a sounáležitosti. Druhý typ motivace najdeme v lépe placených zaměstnáních, jelikož jsou zde již uspokojeny základní potřeby, a tedy se můžou rozvíjet potřeby vyššího řádu.

    Zná to snad každý

    Ekonomika

    Do takové situace se již dostalo mnoho lidí. Chcete si konečně pořídit nové bydlení, ať už v podobě domu nebo bytu, jenže řešíte to, že na takovou investici nemáte dostatečné množství finančních prostředků. Našetřit na nové bydlení může trvat opravdu mnoho let, což tak dlouhé čekání není to, co si většina jedinců představuje.

    Ve skutečnosti se dá taková situace vyřešit poměrně snadno a rychle. Peníze si prostě půjčíte a půjčenou částku budete postupně splácet. Díky získaným penězům si tak budete moct pořídit nové bydlení, po kterém toužíte.

    Často je to složitější

    Problémem je to, že taková situace je často složitější, než by se mohlo zdát. Banky jsou opatrné, takže ne každý žadatel se peněz dočká, což může být poměrně nepříjemné. Když totiž nesplníte určité požadavky, máte prostě smůlu.
    Je tedy dobré se zamyslet nad tím, jak v takové situaci postupovat. Nemusíte hned začít zoufat a loučit se s Vaším snem v podobě nového bydlení. Ve skutečnosti existuje i jiná možnost, která by se Vám mohla zamlouvat. Touto možností je právě nebankovní hypotéka, díky které budete mít peníze velice rychle na dosah ruky.

    Ručení se nejspíš nevyhnete

    Nebankovní společnosti nemají tak přísné podmínky, a proto má šanci na získání peněz každý. Je ovšem potřeba myslet také na to, že ani tyto společnosti nechtějí prodělávat, proto chtějí mít jistotu, že se jim investované peníze vrátí. Většinou je tedy nutné ručit nemovitostí. Pokud ovšem tuto podmínku splníte, můžete si být naprosto jistí tím, že se svých peněz dočkáte bez toho, abyste museli dokládat příjmy či něco podobného. Uvidíte tedy, že se Vám takové řešení bude opravdu dobře zamlouvat.

    Někdy se problémům nevyhneme

    Ekonomika

    Docela často dochází u nás lidí k tomu, že nemáme tolik peněz, kolik bychom jich mít chtěli nebo měli. Prostě nám někdy není souzeno si dost vydělat a jindy za to můžou třeba i velké výdaje, jež máme, byť je nejsme schopni zvládnout. Ale ať je naše finanční tíseň zapříčiněna čímkoliv, hlavní je vždy jedno – sehnat další peníze, jimiž by se takové výdaje daly uhradit.

    evropské peníze

    Vydělat si takto postrádané peníze a těmi to hned zaplatit by byl ideál. Jenže to často není dost dobře možné. Ne vždy se najde vhodná výdělečná činnost, kde bychom získali dost peněz v požadované lhůtě, a někdy ani nejsme schopni pracovat tolik, aby se dalo dost vydělat. A proto není ničím neobvyklým ani to, že si my lidé často peníze půjčujeme a potom splácíme. Někdy je to nejpohodlnější řešení a někdy to vlastně ani jinak zařídit nejde.

    Ale ani půjčky nejsou vždy a pro každého tou nejrozumnější volbou. Člověk je totiž musí nejprve získat a nakonec splatit. A s obojím mohou být potíže. Protože půjčky se poskytují jenom bonitním žadatelům, schopným je vrátit, a jsou provázeny úroky a poplatky, jež je prodražují. A proto je třeba si dobře promyslet, zda a jakou půjčku si vzít.

    různé peníze

    Jistě, lze se obrátit třeba na některou banku a zažádat si o půjčku zde. Ale jaký bude výsledek? Bonitnímu žadateli tu sice vyhoví, ale co někomu s nízkými příjmy a záznamy v registrech dlužníků? Tomu vesměs nikoliv. A tak se pak ti, kdo na tom nejsou třeba ani trochu dobře, obracejí na nebankovní sektor a berou si nebankovní hypotéky, které jsou docela snadno dosažitelné a současně i dost finančně výhodné i pro ty, kdo nemají poskytovatelům půjček moc co nabídnout, a to proto, že se u nich zaručuje splácení zástavou nemovitosti. Což je důvod, proč právě u nebankovních hypoték uspějí i ti, kdo by jinde byli beznadějně ztracení. A proč si tak může přijít k nějakým penězům navrch spousta lidí.

    Časté mýty ohledně refinancování hypotéky

    Ekonomika

    Přemýšlíte o refinancování hypotéky, ale bojíte se příliš vysokého penále za předčasné splacení, zbytečného papírování nebo byrokracie? Ohledně refinancování hypotečního úvěru koluje celá řada mýtů a polopravd, které je zapotřebí jednou provždy vyvrátit. Pojďme se společně podívat na ty nejčastější, které jste možná zaslechli i vy.

    muž na počítači

    Přibližně tři měsíce před koncem fixního období úrokové sazby je dlužník obeznámen s novými podmínkami na další fixní období. V tuto chvíli má dlužník dvě možnosti, buď přijme podmínky věřitele a nadále bude splácet jako doposud nebo se rozhodne refinancovat a přejít k jinému věřiteli. Refinancování by mělo nastat ve chvíli, kdy jiná banka nabídne výrazně výhodnější podmínky v podobě nižší úrokové sazby či zvýhodnění u jiných doplňkových produktů nebo služeb. I dnes se však najde řada Čechů, kteří nesrovnávají nabídky ostatních poskytovatelů a i nadále splácí stávající hypoteční úvěr, i když by v případě refinancování mohli výrazně ušetřit. Ušetřit lze přitom opravdu hodně!

    Mýty spojené s refinancováním

    • Refinancování jen se souhlasem věřitele

    stisk ruky

    Refinancování hypotéky je ve zkratce vlastně splacení aktuálního hypotečního úvěru úvěrem novým, který je sjednán za lepších podmínek pro dlužníka. Pokud se tedy z jakéhokoliv důvodu rozhodně dlužník svůj běžící úvěr refinancovat, může tak učinit i bez souhlasu věřitele. Je ale zapotřebí věřitele o tomto kroku informovat s dostatečným předstihem (min. 30 dnů před koncem fixace).

    • Vysoké sankční poplatky za předčasné splacení

    Pokud se hypotéka nachází v období fixace, je předčasné splacení takového úvěru pro dlužníka zcela zdarma. Banka si tedy nesmí účtovat žádné poplatky za ušlý zisk, o který přišla v důsledku předčasného splacení. Aktuálně je refinancování mimo období fixace zpoplatněno, ovšem u řady bank je to v řádu stokorun.

    Pro koho se hodí americká nebankovní hypotéka

    Ekonomika

    Asi každý z nás snil někdy o tom, že bude mít své vlastní bydlení, ať už půjde o dům nebo byt. To je samozřejmě pochopitelné, snad nikomu se nechce žít celý život v nájmu. Avšak vzhledem k tomu, že cena nemovitostí není zrovna nejmenší, zůstává pro většinu lidí toto přání nesplnitelné.

    Naštěstí je tu řešení. Člověk si může vzít některý z mnoha typů hypotéky, tedy účelové půjčky, určené na nákup či rekonstrukci konkrétní, předem dané nemovitosti. A je jedno, zda se jedná o dům, byt či pozemek.

    hypoteka3

    Otázkou však je, který z mnoha typů si vybrat. Jednotlivé druhy se sice neliší v tom, jaký cíl mají (umožnit klientovi koupi dané nemovitosti), avšak liší se podmínky, za kterých jsou tyto peníze poskytnuty.

    V současnosti může hypotéku poskytnout jak banka, tak nebankovní společnost, specializující se na nejrůznější typy půjček. Obě možnosti mají velký výběr produktů, takže je velmi pravděpodobné, že najdete některý, který vám bude vyhovovat.

    hypoteka4

    Jednou z poměrně nových možností je pak americká nebankovní hypotéka. Jak již název napovídá, v portfoliu kterékoliv banky byste jej hledali marně. Je to proto, že má na naše poměry poněkud nestandardní podmínky, ačkoliv ve Spojených státech Amerických, odkud k nám přišel, se jedná o ten nejběžnější typ.

    Hlavní rozdíl spočívá v tom, že zde není potřeba ručitel. To jej dělá vhodným pro lidi, kteří o tuto službu nechtějí nebo nemohou nikoho požádat. Ne každý totiž chce do svých půjček zatahovat ostatní členy své rodiny, či ještě lépe přátele nebo dokonce známé.

    Ručí se zde totiž předmětnou nemovitostí. Ta je, až do úplného zaplacení celé částky, a to včetně veškerých úroků a poplatků, majetkem společnosti, která peníze poskytla, ač ji dlužník může samozřejmě běžně užívat.

    To však může být problém, neboť doba splácení zde bývá dlouhá, často i více než deset let. Skutečně jste si jisti, že se během té doby nebudete chtít stěhovat? Je tedy dobré zvážit všechna pro a proti, než učiníte konečné rozhodnutí. Vyhnete se tak pozdějším problémům.

    Možné finanční trable

    Ekonomika

    Většina z nás doufám v tom, že i nadále bude žít svůj spokojený život plný lásky, radosti a štěstí. Avšak nikdy nikdo neví, co si pro něj budoucnost přichystá, a právě z toho důvodu je nutné počítat s tím, že ne vždy bude všechno tak dobré. Avšak pokud nějaký ten problém nastane, je hlavní neztrácet vnitřní optimismus.
    Už mnoho lidí před námi přišlo na to, že dobrá nálada sice naše lidské problémy nevyřeší, ale jistě napomůže k tomu, aby její řešení probíhalo snadněji. V prvé řadě je nutné říci si, jestli vlastně není možné, abychom nastalou finanční situaci vyřešili sami, a to nejlépe tak, že se na chvíli uskromníme. Není to jistě nic příjemného, avšak pokud je to možné, je vhodné toho využít.předání peněz na stole
    Pokud však taková varianta nepřipadá v úvahu, neztrácejte hlavu, jelikož v rámci moderní doby existuje mnoho způsobu, díky kterým svou situaci vyřešíte. Můžete si vzít nějakou tu půjčku, nebo si najít nějakou druhou práci, jelikož současný trh práce poskytuje opravdu různorodé nabídky. Je tak tedy ve své podstatě jen a jen na vás, pro jaké řešení vašeho problému se rozhodnete
    Nějakou tu půjčku, díky které získáte potřebnou finanční injekci, si tak tedy můžete víz u mnoha institucí. Jedná se tak tedy o bankovní i nebankovní společnosti, které na současném trhu působí. Věřím, že si jistě vyberete správě, ale i tak bych vám ráda poskytla jedno skvělé řešení. Já osobně doporučuji https://www.ferovahypoteka.cz/, jelikož právě tato volba vám váš život usnadní, a vy tak budete v noci moci klidně spát.podpis smlouvy o půjčce
    Velkou výhodou je, že opravdu neplatíte žádné poplatky předem; navíc zde peníze dostanete i v případě, kdy vám banka řekne ne, což se dnes opravdu hodí. Nutnou finanční podporu tak dostanete opravdu velmi rychle, ve své podstatě během dvaceti-čtyř hodin, což je opravdu skvělá zpráva pro ty, kteří peníze potřebují pokud možno ihned.

    Jaký princip má nebankovní hypotéka

    Ekonomika

    Není pochyb o tom, že nebankovní hypotéka https://www.hypotekybezregistru.cz/nebankovni-hypoteka/ je jednou z nejvyužívanějších forem financování koupě či rekonstrukce domu nebo bytu. O co se ale jedná?rozestavěný dům

    Ve své podstatě jde o účelovou půjčku, určenou na koupi nebo rekonstrukci přesně dané nemovitosti. To znamená, že nejprve vyberete dům nebo byt, který chcete koupit nebo renovovat a až na základě jeho ceny je určena výše hypotéky, kterou dostanete, stejně jako výše splátek a doba splácení.

    Výše uvedená definice samozřejmě platí na veškeré hypotéky. Ty nebankovní se liší v tom, že nejsou poskytovány bankami, skutečně s nimi nemají nic společného, nýbrž je poskytují soukromé firmy, zabývající se právě nejrůznějšími finančními službami.

    Mezi ty nejčastější, nejběžnější a také nejpopulárnější patří nejrůznější druhy půjček. Mohou být klasické, na které prakticky neustále vidíme reklamy v televizi, ale také účelové, jako třeba již zmíněné hypotéky.

    V čem se ale liší produktů, které nabízí banky? Hlavním rozdílem je zde dostupnost. Zatímco banky totiž mají přísnější pravidla a normy, které musí při poskytování služeb dodržovat, zde jsou nařízení poněkud volnější. Tím samozřejmě nechci říct, že nejsou žádná. To není pravda, stále je zde spousta pravidel a zákonů, které se musí dodržovat.

    Ovšem právě ona větší volnost jim umožňuje nabízet i produkty, které banka nemůže. Jsou to například půjčky, kdy se po žadateli nepožaduje doložení příjmu, ani se neprověřuje v registru dlužníků.znázornění skládání hypotéky

    To vše způsobuje, že jsou jejich produkty dostupnější mnohem širší škále lidí, kteří jsou v bance odmítnuti. Je však k nutné si uvědomit, že za větší dostupnost platíme tím, že jsou zde mnohem vyšší úroky i poplatky. Firmy tak snižují riziko ztráty, které jim vznikne, pokud dlužník nebude řádně splácet.

    Ač nejsou některé jejich praktiky zrovna morální, je jasné, že si své místo na trhu vybojovaly. A rozhodně se jej nehodlají vzdát.

    Každý si přijde na své

    Ekonomika

    Vzhledem k tomu, že peníze potřebujeme téměř na všechno, bychom s nimi měli nakládat rozumně a zodpovědně, jinak by se mohlo stát, že budeme akorát tak litovat, o což nikdo jen tak nestojí. Jestli zrovna hledáte takového věřitele, který by Vám půjčil větší obnos peněz, je dobré si něco takového řádně promyslet a popřemýšlet nad tím, jaké jsou Vaše možnosti.
    Jestli hledáte někoho, kdo Vám poskytne peníze rychle, snadno a bez problémů, rozhodně si uvědomujete, že to nemusí být zrovna jednoduché hledání. Nic ale není nemožné.

    přesýpací hodiny

    Vybírejte bez starostí
    Americká hypotéka nebankovní je ovšem půjčkou, která by se Vám mohla líbit, protože její získání může být naprosto bezproblémové. Jedinou podmínkou, kterou musí žadatel splnit, je to, aby se zaručil nemovitostí. S dalšími věcmi už si nemusíte dělat starosti.
    Výhodou je to, že peníze získáte velice rychle, navíc je můžete využít jakkoliv, protože nemusíte udávat účel, což se samozřejmě mnohdy hodí.

    Nabídka, se kterou budete spokojeni
    I Vy si tak můžete velice snadno přijít na své a využít toho, co tu pro Vás je, to je jistota. Uvidíte, že nebudete muset ničeho litovat, protože možností je tu pro Vás skutečně hodně. Pokud nebudete chtít dokládat svoje příjmy nebo byste se rádi vyhnuli kontrolám registrů, je tahle půjčka něčím, co Vám takové možnosti může nabídnout, tím si buďte jistí. Proč toho tedy nevyužít ve svůj prospěch?

    investice

    Hledejte tam, kde se to vyplatí

    Jsme tu pro Vás a vždy Vám rádi nabídneme takovou půjčku, se kterou budete velice spokojeni, a proto se na nás naprosto bez starostí obraťte a nechte nás, abychom se postarali o Vaši spokojenost. Může to být mnohem jednodušší, než jste si kdy mohli myslet, my už Vás o tom rádi přesvědčíme.
    Jestli si tedy chcete půjčit peníze a hledáte vhodného věřitele, který Vám vyjde rád vstříc, nezapomínejte na to, že i my tu pro Vás kdykoliv jsme a můžeme Vám nabídnout vhodné řešení.