1.555.555.555 info@yoursite.com
     

    Objevte jihovýchodní Asii

    Kultura

    Hledáte zajímavou destinaci, která naplní vašeho cestovatelské ducha? Jihovýchodní Asie je pro dobrodruhy jako stvořená. Nabízí spousty neotřelých zážitků. Ať už chcete objevovat krásy měst či přírody, tento region má jistě co nabídnout.
    singapore marina bay.jpg
    Jihovýchodní Asii tvoří celkem 12 států. Nalezneme mezi nimi takové, které mají ještě méně obyvatel než například celá Praha, ale i obrovské státy. Nejlidnatější z nich je pak ostrovní země Indonésie, která má přes dvě stě miliónů obyvatel. Například Singapur je opravdový mini státeček, jehož hustota osídlení je však mnohonásobně větší, než je světový průměr. Na pouhých sedmi stech kilometrech čtverečních se tak tady tísní přes čtyři a půl milionu občanů.
    Spousty míst v této oblasti už si našli svou cestu na přední stránky turistických časopisů. Mimo jiné to jsou Maledivy, Filipíny nebo třeba Indonésie s vyhlášenou destinací ostrovem Bali, který představuje opravdový dovolenkový ráj. Opomenout byste určitě neměli ani méně proslulé země. I přesto, že ve Vietnamu je radno dávat si velký pozor na své doklady a peníze, je to krásná země plná přívětivých lidí, a to převážně na venkově. Navíc se zde stále můžete pozorovat pozůstatky nechvalně známé vietnamské války. Podobná situace je i v sousedním Laosu. Na jednom místě se zde snoubí archeologické skvosty s děsivými pozůstatky válečného konfliktu. Jeho název zní planina džbánů a určitě stojí za vaši pozornost.
    loďky na pláži.jpg
    I Thajsko se dostalo do povědomí cestovatelů, jeho, na naše poměry nízké, ceny mu zajišťují hojný příliv turistů každý rok. Při volbě datumu návštěvy se však vyvarujte období monzunů, které jistě dokážou takový výlet znepříjemnit. Bohužel musí tato oblast za krásné pláže a nádherné přírodní scenérie platit svou daň. Region je sužován zemětřeseními i sopečnými erupcemi.